Pasquet, bouilleur de Cru in Chez Ferchaud, Eraville (grande champagne)
Familiebedrijf dat sinds 1873 wijn destilleert, maar al van 1730 wijn verbouwt. In 1971 erft Jean-Luc Pasquet het bedrijf van zijn oom, Albert Brisson, die met Léonie Pasquet was getrouwd.
In 1977 begint Jean-Luc met het bottelen en verkopen van cognacs onder zijn eigen naam. Vanaf 1995 begint hij te experimenteren met organische wijnbouw en in 1998 verkrijgt hij het label Agriculture Biologique.
Zijn zoon Jean en zijn schoondochter Amy werken mee in het bedrijf. Jean is tevens de maître-de-Chai.
Hij bezit inmiddels 14 hectare wijngaard in de grande champagne, maar gebruikte, in elk geval in het verleden, ook petite champagne voor enkele van zijn cognacs. Het beleid lijkt recent te zijn gewijzigd naar meer pure grande champagnes. De wijngaard is aangeplant met 76% ugni blanc, 8% montils en 16% folle blanche.
Hij destilleert sur lie. Voor het rijpen gebruikt hij alleen eikenhout van de Limousin met een medium toasting. De jonge eau-de-vie gaat 6-12 maanden op nieuw hout en daarna in oude vaten.
Gamma: organic VS (grande champagne), organic VSOP (grande champagne), Tradition Familiale (grande champagne, maar tot voor kort was dit een fine champagne), XO (grande champagne 25 jr), Très Vieille Réserve (grande champagne 45 jr).
Op zoek naar vernieuwing is een modernere fles ontworpen, waarbij ze de klassieke aanduidingen VS, VSOP en XO niet meer gebruiken: L’Organic 04 en L’Organic 07. Dit jaar nog zal ook L’Organic 10 uitkomen.
Reacties
Pasquet — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>