Zelia, cognacproducent in Salles d’Angles.

Vier jaar geleden besloten Frédéric en Christina Dulin, hij een voormalig vliegenier van de luchtmacht en zij een werkneemster in de farmaceutische industrie, om hun hart te volgen. Ze kochten een cognacdomein in Salles d’Angles met daarbij 5 hectare wijngaard in de grande champagne, een distilleerketel en opslagplaatsen (chais). De vorige eigenaren hadden al die jaren hun cognacs verkocht aan de grote cognachuizen, maar dit echtpaar had meer ambitie en in samenwerking met Jean-Louis Braud, een adviseur uit Ségonzac, kocht Christina cognacs van wijnboeren uit de omgeving en heeft ze een eigen cognac geassembleerd, waarin ook de cognac van hun eigen domein is verwerkt. In deze cognac, Zelia Diamant no. 58, zitten 58 verschillende grande champagne cognacs. Hij is eind 2013 op de markt gekomen.

Voorlopig is de Zelia Diamant no. 58 hun enige cognac. Hij is niet goedkoop, reken zeker op meer dan 1000 euro per fles. Maar dan heb je ook wat. In Azië heeft hij al meteen een medaille d’or gewonnen.

Update januari 2020: de website bestaat niet meer; verder weinig actuele informatie over het merk te vinden.

http://www.cognaczelia.com/ (werkt niet meer)
https://www.facebook.com/CognacZelia/

Adres: 3 chemin de Saint Martin, 16130 Salles d’Angles. Telefoon: 0545 821857. (Geen informatie beschikbaar over mogelijkheden tot bezoek).

 

Gepubliceerd: januari 2015

Reacties

Zelia — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>