Sazerac de Forge, wereldwijde drankenondernemer met wortels in Charente

Sazerac de Forge was eigenlijk een verdwenen en bijna vergeten cognacmerk, maar sinds 2017 wordt het weer geproduceerd.

Rond 1630 vestigde de familie Sazerac zich in de cognac streek en legde daar een wijngaard aan.
In 1781 koopt Bernard de Sazerac de Logis de Forge in Mouthiers-sur-Boëme en noemt zich vanaf dan Bernard Sazerac de Forge. De familie heeft 1782 als datum van oprichting aangenomen. Vanaf ongeveer 1800 zijn de activiteiten van de familie naar Amerika uitgebreid. Hier ontwikkelt zich met ups en downs het bedrijf Sazerac Company, nu Sazerac Brands LLC.

Intussen gaat de cognac-tak in Frankrijk in 1957 samen met Emile Engrand. Engrand-Sazerac wordt in 1970 aan Leyrat verkocht die op zijn beurt in 2003 door Abécassis wordt overgenomen. De merken Emile Engrand en Sazerac de Forge worden niet meer gemaakt vanaf 1970.

Dan koopt Sazerac Brands LLC in 2016 het bedrijf Domaine de Breuil de Segonzac over van Patrick en Maria Brillet met als oogmerk om weer Sazerac de Forge cognac te produceren.

Range: Finest Original

https://www.sazerac.com/
Adres:  101 Magazine street, LA 70130, New Orleans


Reacties

Sazerac de Forge — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>