Adet Seward

Adet Seward was ooit een groot bedrijf, een handelshuis voor wijnen en sterke dranken. De twee oprichters waren kooplieden in Bordeaux: Laurent Edouard Adet (geboren in 1829 in Bordeaux) en James Henry Ignatus Seward (geboren in 1849 in Melbourne, overleden in 1914 in Bordeaux). We zien verschillende oprichtingsdata: 1852 en 1884. Het is zeer denkbaar, gezien hun geboortedata, dat Adet in 1852 is begonnen en in 1884 met Seward in zee is gegaan.

In 1888 registreerden zij La Ruche als merknaam. Omdat dit voor buitenlanders moeilijk uit te spreken was, werd het vertaald naar Bijenkorf. Op sommige van de oude flessen is de bijenkorf nog steeds als hun embleem te zien.
Ze zijn nog steeds een grote naam in de wereld van de Bordeaux wijnen, maar heel wat jaren geleden werden hun cognacs ook zeer gewaardeerd. Deze werden niet alleen in Bordeaux opgeslagen, maar ook in Cognac, waar ze in 1923 opslagplaatsen (chais) hadden gekocht aan de Rue Grande no. 53 in het jaar 1923. Deze gebouwen waren ooit eigendom van Gonzales en Staub en daarvoor van Lucien Foucauld, en ze werden in het begin van de jaren tachtig doorverkocht aan Hennessy.

Eind jaren negentig werden Adet, Seward en Cie. overgenomen door Bardinet.
Vandaag de dag is Adet-Seward nog steeds een grote naam, maar voornamelijk voor Bordeaux wijnen die zij in Frankrijk verkopen. Je kunt tegenwoordig nauwelijks nog een fles Adet cognac kopen en de productie is nu waarschijnlijk helemaal gestopt. Maar brandy van Adet-Seward met het bijenkorf embleem is nog steeds volop te koop , al wordt bijna alles naar andere continenten geëxporteerd.

Op online veilingsites worden regelmatig oude Adet-flessen aangeboden, van driesterrenkwaliteit tot enkele zeer oude jaargangen (1878, 1887, 1893, 1914, 1940).

Enkele flessen:

             

2.5L Extra


Reacties

Adet — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>