Maison Surenne, merk van Craft Distillers, gemaakt door Tiffon

Maison Surenne is opgericht door Ansley Coale en Hubert Germain-Robin in 1998 in samenwerking met Richard Braastad van het bedrijf Tiffon. Hun doel is de Amerikaanse markt. Kenmerkend voor hun producten is dat ze niet mengen of het mengen tot een minimum beperken en dat ze streven naar subtiele en delicate smaken zonder een overdosis eikenhout.

Ansley Coale was een Berkely hoogleraar oude geschiedenis die in 1981 bij toeval Hubert Germain-Robin van de familie Jules Robin ontmoette. Jules Robin was ooit een zeer gerenommeerd bedrijf, aan het eind van de twintigste eeuw zelfs het op één na grootste cognacbedrijf, maar het moest in de jaren zestig door Hubert Germain-Robin aan Martell worden verkocht vanwege financiële moeilijkheden (Jules Robin was zwaar afhankelijk van de export naar Azië en was in de problemen gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.)

In 1982 richtten Ansley Coale en Hubert Germain-Robin hun bedrijf op en noemden het Germain-Robin. Ze produceerden brandewijn van hoge kwaliteit. Pas in 1998 is het merk Maison Surenne ontstaan ​​voor de productie van cognac.

In 2002 hebben ze hun bedrijf omgedoopt tot Craft Distillers in de hoop op meer marktaandacht.

Hubert Germain-Robin verliet het bedrijf in 2006 om zijn eigen bedrijf te starten. Hij produceert nu voornamelijk brandy, een van de beste brandy’s die er is.

Craft Distillers produceert nu een breed scala aan likeuren (whisky, wodka, absint en meer)

Maison Surenne heeft vier distilleerderijen en acht magazijnen. De belangrijkste distilleerderij is de Tiffon- of Braastad-distilleerderij aan de Quai de l’Ille de Madame, ook wel Distillerie Madame genoemd. Ze hebben één distilleerderij in de borderies: Distillerie Galtaud. De vier magazijnen zijn Madame, Figon, Brunetiere en Moreau.

Range:

  • VSOP, petite champagne en fins bois
  • XO, grande champagne
  • Ancienne Distillerie, petite champagne
  • Distillerie Galtaud, single cask borderies
  • Tonneau no. 1, 1922 petite champagne
  • Lot David Picoron 1975, single vineyard grande champagne
  • Unblended 1946, grande champagne
  • Héritage 2, borderies (100 yo)
  • Cask 356, grande champagne (100 yo, 53 jaar op vat).

 

Maison Surenne

Adres: 108 West Clay St., Ukiah, CA 95482, USA. Telefoon: (707) 468-7899. (Geen informatie over bezoekmogelijkheden).
http://www.craftdistillers.com/products/maison-surrenne/


Reacties

Maison Surenne — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>