Vaudon, bouileur de Cru in Echallat (fins bois)

In 1771 schonk François Gaborit zijn eigendommen rond Mérignac aan Pierre Nalbert (schoonzoon). Hij richtte zijn bedrijf op in 1811. Vanaf 1833 nam zijn zoon Denis het over. Ze bezaten toen nog een houtgestookte pot van 396 liter.
In de 20e eeuw groeide het landgoed verder onder Pierre Mousset. In 1973 installeerde hij zijn eerste alambiek van 25 hectoliter. De tweede werd geïnstalleerd door zijn schoonzoon Bernard Vaudon, die getrouwd was met Anne Marie Mousset en die de inspanningen van twee wijnbouwfamilies combineerde.

Toen Anne Marie Vaudon, geboren als Anne-Marie Tardif, in de familie trouwde, bracht ze grande champagnewijngaarden met zich mee. Het bedrijf is sindsdien een multi-cru cognacbedrijf.

In  2018 nam Pierre Vaudon het bedrijf van Voyer over, voor wie hij vele jaren Maître de chai was.

Range: VS (blend), Fine Rare, VSOP (blend), XO (blend), XO (fins bois), Extra (fins bois), 1996 (fins bois)

https://www.facebook.com/pages/category/Wine-Spirits/Cognac-Vaudon-271286960282514/ (Geen website, alleen Facebook)
Adres: 23 Rue du Marronnier, Echallat, telefoon: 0545 908163 (geen informatie bekend over bezoekmogelijkheden.)


Reacties

Vaudon — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>