Héritage René Rivière in Saint Sulpice de Cognac (borderies)

[Niet te verwarren met Jean-Noël Rivière in Mosnac, noch met Roland Rivière in Mortiers]

Jean-Jacques Vidal is eigenaar van Le Moulin Chez Gauthier, waar een gîte en een kamer worden verhuurd. Daarnaast verkoopt hij borderies cognacs onder de naam Héritage René Rivière. Jean-Jacques Vidal is de kleinzoon van deze René Rivière en de zoon van Marie-Madeleine Vidal (geboren Rivière) van wie hij de voorraden heeft geërfd. De familie is aan het eind van de 18e eeuw begonnen met cognac. Het was de over-over-over grootvader van Jean-Jacques Vidal: Pierre Angevain.
De productie is in 1981 gestopt, maar er zijn nog grote en zeer oude voorraden.

Gamma (borderies): XO, Vieille Réserve, Très Vieille Réserve, Vénérable Borderies en Grand Hommage.

Update: de XO is niet meer verkrijgbaar.
Update juli 2019: geen verhuur meer van de gîte.

http://www.cognacmarieriviere.fr/
Adres: 3 Moulin de Chez Gauthier, 16370 Saint-Sulpice-de-Cognac. Telefoon: 0545 838406; Mob.: 06 87747229. (Geen informatie over openingstijden bekend, maar bezoek is mogelijk op afspraak).


Reacties

Rivière, Héritage René — 4 reacties

  1. Inmiddels is Jean Jaques sinds een poosje gestopt met de verhuur ban de gite. Vandaag een bezoek gebracht aan zijn familie museum. We waren erg onder de indruk over de familiegeschiedenis en de reden achter de Grand Hommage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>