Chateau des Plassons, cognacproducent in Bors de Montmoreau (bons bois)

Twee broers, David en Julien Pannaud, kopen in 2008 het schitterende Chateau des Plassons met 30 hectare wijngrond en beginnen hun eigen merk. Ze zijn geen vreemden in de cognacwereld, want hun vader werkt in de cognacbusiness en bezit ook wijngaarden.

De schitterende oprijlaan naar het chateau

Het chateau is uit de 15e eeuw en is vele malen van eigenaar veranderd. In de twintigste eeuw is het eigendom geweest van Hennessy, die het aan Jean-Marie Faillon heeft verkocht, van wie de Pannaud broers het uiteindelijk hebben gekocht. Op het kasteel werd dus al veel langer wijn en cognac gemaakt.

De broers bezitten twee oude en een wat nieuwere alambiek en ze destilleren zelf.
De cognac wordt volledig gemaakt van de wijn van het landgoed. In die zin zijn ze bouilleur de Cru. Daarnaast wordt ook het merk Rastignac gemaakt, dit zijn echter blends.
Een deel van hun productie wordt aan één van de vier grote cognachuizen verkocht, maar hun doel is om volledig onafhankelijk te worden.

Update november 2018: Chateau de Plassons wordt losgelaten, alleen Rastignac wordt nog geproduceerd.

Range Chateau des Plassons (bons bois): VS, VSOP, Napoléon, XO.
Range Rastignac (blends): VS, VSOP, Napoléon, XO, Extra, R40, 1982 XO Extra Limited Edition.

       

http://www.chateaudesplassons.fr/
Adres: Château des Plassons, 16190 Bors de Montmoreau. Telefoon: 0545 641613; mob.: 06 72745049. (Bezoek op afspraak).


Reacties

Plassons, Chateau des — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>