Planat, sinds kort weer een familiebedrijf.

In 1828 richt Charles-Abel Planat zijn handelshuis in cognac op in de stad Cognac. Hij wordt na zijn dood in 1858 opgevolgd door zijn zoon Oscar Planat. Vervolgens erft zijn zus Claire het bedrijf in 1889. Zij laat het bedrijf vervolgens na aan haar zoon, Markies de Saint Légier, en haar schoonzoon Comte de Grandsaignes. Grandsaignes gaat na het overlijden van Markies de Saint Légier een partnership aan met Joseph Pionneau. In 1932 zet de zoon van Joseph Pionneau het bedrijf voort totdat Camus het in 1966 koopt.
Camus draagt het bedrijf in 2018 over aan de families Soerlie en Nau om weer een origineel familie bedrijf te worden. De familie Nau is eigenaar van de Société des Vins et Eaux de Vie in Gensac la Pallue.

Tot laat in de twintigste eeuw, dus ook toen het al van Camus was, heeft Planat interessante cognacs gemaakt, zoals enkele aansprekende single Cru’s en vintages. De huidige range is beperkt tot blends.

Gamma (blends): VS, VSOP, VSOP Virgin Oaks, 10 jaar

https://www.cognacplanat.fr
Adres: 2 Impasse de la Gare, Gensac-La-Pallue. Tel. 0546-046008. Geen informatie over mogelijkheden tot bezoek.
 


Reacties

Planat — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>