Philbert, cognacproducent in Étriac

Philbert zou een familiebedrijf moeten zijn uit 1808 met wijngaarden in de grande en petite champagne. Behalve hun eigen website, die niet veel informatie prijs geeft, is er weinig over hen te vinden. Uit de foto’s van hun site valt op te maken dat ze zelf destilleren.
De naam Philbert was ik nog nooit eerder tegengekomen. Laure Precigout is, op papier althans, de manager van het bedrijf. Opvallend, gezien haar leeftijd van 25 jaar (opgetekend in 2015).
Het bedrijf heet Vignobles Philbert, maar ook de naam SARL Bonnin wordt wel genoemd. Verder zou er een relatie zijn met de merken Castelbajac, Logis de la Montagne, Diamond Lamer en Richard Family. Logis de la Montagne is eigendom van de familie Bonnin in Chalignac, die eveneens een relatie heeft met het Castelbajac-merk. Diamond Lamer is een cognacmerk dat je wel op de Aziatische markt tegenkomt.

Dan het adres: Le Bourg in Étriac, of ook: Étriac & Touzac. Het kaartje op hun website duidt Le Bourg aan in Angeduc, wat ongeveer 5 km zuidelijk van Étriac ligt. Erg onduidelijk. Het zou kunnen dat het woonadres in Angeduc is en dat ze distilleerderijen en chais in Étriac en in Touzac hebben.

Gamma (blends van grande en petite champagne): VS, VSOP, XO.

(Update 2019: sinds enige tijd maken ze cognacs met een sherrycask finish en met een Sauternes finish.)

    

http://www.cognacphilbert.com/
Adres: Le Bourg, 16250 Etriac. (Geen informatie over mogelijkheden tot bezoek bekend.)


Reacties

Philbert — 2 reacties

  1. Het oude gamma werd gemaakt door Cellear Master Franck Vigneron, nu werkzaam bij Comandon. Tegenwoordig produceren ze Cognac met Sauterne finish en Sherry en andere soorten. De zijn van de traditionele style afgestapt en hebben nu dus ook een andere Cellar masters de broers: Xavier Précigout en Pierre-Olivier

    • Hoi Rowin,

      Bedankt voor je aanvullingen. Ik wist het eigenlijk al, maar het is goed om het ook op de webpagina er bij te zetten.
      Overigens, persoonlijk ben ik niet zo’n voorstander van finish-es van andere wijnsoorten, maar ieder zijn smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The maximum upload file size: 1 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.