André Petit & Fils, bouilleur de Cru in de regio Fins Bois te Berneuil

[niet te verwarren met Beatrice Petit in Verrières, grande champagne]

Familie Goulard begon rond 1850 met wijngaarden en destilleren. Ze hadden een contract met Hennessy aan wie zij hun eau-de-vie verkochten.
In 1921 trouwde een dochter van de Goulard-familie met een Petit en nam het bedrijf ook deze naam aan.
Halverwege de zestiger jaren beëindigde André Petit zijn contract met Hennessy en begon voor zichzelf te produceren. Hij was in die jaren één van de eersten die dat deden. In 1990 is André Petit overleden. Zijn zoon Jacques heeft het van hem overgenomen.

Petit bezit eigen wijngaarden in de Petite Champagne (7 ha), Fins Bois (8,5 ha) en Bons Bois (4,5 ha) Totaal dus 20 hectare (meer dus dan wat bij Nicolas Faith staat vermeld). Conal R. Gregory schrijft: “80% of current requirements are supplied from its own vines”. Maar hij koopt alleen wat wijn in van zijn broer.
De Bons Bois die hij gebruikt behoort tot de beste gebieden van deze cru.
Jacques Petit gebruikt alleen Limousin vaten.

De range van Petit (blends van petite champagne, fins bois en bons bois): VSOP, Vieille Réserve (Napoléon), XO Extra en meerdere varianten Hors d’Age.

http://www.cognacnet.com/petit.htm
Adres: Le Bourg, 16480 Berneuil. Telefoon: 0545 785544. (Bezoek het hele jaar mogelijk. Graag telefoon vooraf.)

 


Reacties

Petit — 3 reacties

  1. dank voor je snelle reactie! en proficiat met je fantastische site. zeer indrukwekkend. en uiteraard eens met je, opdrinken is altijd beter 🙂

    • André Petit is een goed merk, zeer gewild onder kenners. Of het een goede investering zal blijken te zijn is moeilijk te voorspellen. Zijn dat 35cl flessen? Dat maakt het extra moeilijk om te voorspellen.
      Ik denk van wel, maar ik zou ze liever zelf opdrinken, dan er mee speculeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>