Beatrice Petit (Guiet-Petit), bouilleur de Cru in Verrières (grande champagne)

(niet te verwarren met André Petit in Berneuil, fins bois)

Het bedrijf is in 1850 door Jean Guiet opgezet. Na hem volgen Frederic Guiet, René Guiet en Daniel Guiet. Daniel Guiet is de vader van de huidige eigenaresse, Béatrice Petit, die in 1981 de leiding kreeg. Het merk verandert van naam van Guiet naar Guiet-Petit.
De geschiedenis die volgt is enigszins vaag, maar de dochter van Béatrice, Angelique, gaat als 6e generatie het bedrijf samen met haar moeder runnen. Er wordt ook geleidelijk aan steeds meer land bijgekocht.

Het bedrijf heet EARL Le Châtelet, vernoemd naar het adres.

De merken die ze produceren en verkopen zijn Guiet, Guiet-Petit en Beatrice Petit. Ze hebben er ook truffels naast die ze zelf zoeken.

Ze zijn nu in het bezit van 28 hectare wijngaard, aangeplant met ugni blanc. Behalve de verkoop van hun eigen flessen hebben ze ook een contracten met Rémy Martin, Martell, Hennessy en Unicoop.

Gamma (grande champagne): Cognac Apéritif, VSOP, Napoleon, Héritage, XO, XO Impérial, Hors d’age.

https://cognacetapes.com/fiche/cognac-guiet-petit/ (niet langer actief)
https://www.bienvenue-a-la-ferme.com/nouvelle-aquitaine/charente/verrieres/ferme/earl-du-chatelet/179170
Adres: Le Châtelet, 16130 Verrières. Telefoon: 0545 830247. (bezoek: alle dagen geopend van 8-19h)


Reacties

Petit, Beatrice — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>