Ordonneau, bouilleur de Cru in Cherves-Richemont (borderies)

Gérard Ordonneau bezit tegenwoordig zo’n 27 hectare wijngaard in de borderies. Het Domaine de la Grolette werd in 1911 gekocht door Samuel Ordonneau, maar zijn zoon Jacques was degene die begon met wijnbouw en productie van cognac. De grond die ze nu bezitten ligt in twee verschillende gemeentes, maar beide in de borderies: Cherves-Richemont en Saint-Sulpice.
In 1966 voegde Gerard zich bij zijn vader en na diens tragische dood in 1979 heeft hij het met zijn broers voortgezet. In 2011 is Benoit, zoon van Gerard, bij het bedrijf gekomen, al snel gevolgd door zijn neef Edouard-Jean Ordonneau.

Gamma (borderies): VSOP, Très Vieille Réserve.

http://cognacordonneau.com/
Adres: 31, chemin de la Grolette, 16370 Cherves-Richemont. Telefoon: 0545 831910. (bezoek: hele jaar open. Tijden: van 15 juni tot 15 september, maandag tot zaterdag van 10h-18h. De rest van het jaar op afspraak van maandag tot zaterdag van 10-12h en van 14-18h).


Reacties

Ordonneau — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>