Francis Motard, bouilleur de Cru in Salignac de Mirambeau (bons bois)

In 1748 begonnen door Jean Bernard en Marie Vallée en sindsdien meestal van moeder op dochter overgeërfd, waardoor steeds naamswijzigingen opgetreden zijn. De keuze voor de feniks als logo is hierop gebaseerd: het steeds herboren worden van het bedrijf net zoals de feniks die steeds uit zijn as herrees. Vanaf het eind van de 19e eeuw zijn ze zelf gaan destilleren.
In 1979 erfden Francis en Dominique Motard het domein, de negende generatie.
In het begin van de negentiger jaren zijn ze ook gestart met ‘vin de pays’, een product dat steeds belangrijker is geworden voor de Motard’s.
Ze bezitten 30 hectare in de bons bois regio.

Naast het merk Motard hebben ze ook het merk Domaine du Botté.

Gamma (bons bois): XO. Verder geen informatie bekend.

     

http://domainedubotte.com/wp/notre-cognac/
Adres: Francis Motard, Chez le Botté, 17130 Salignac-de-Mirambeau. Telefoon: 0546 497388; mob.: 06 07565037. (Bezoek: dagelijks geopend behalve op dinsdag en zondag).


Reacties

Motard — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>