Logis de Montifaud, bouilleur de Cru in Salles d’Angles (Grande Champagne)

[niet verwarren met Chateau Montifaud; ook niet met Landreau in Beaumont, noch met Landreau in Verdille]

In 1840 begint Pierre Landreau met het telen van druiven in La Métairie bij Criteuil-la-Magdeleine.  In de jaren twintig van de 20e eeuw begint zijn kleinzoon Emile met de productie van cognac.
Het Logis de Montifaud in Salles d’Angles wordt in 1959 door de familie Landreau gekocht. Pierre, zoon van Emile, zet het bedrijf voort. Paul Landreau, de andere zoon van Emile, wordt bouilleur de cru in Beaumont, vlak naast La Métairie.
De huidige eigenaar van Logis de Montifaud is Christian Landreau. Ze distilleren zelf.

Gamma: VS, VSOP, Napoléon, Vieille Réserve, XO, Hors d’Age, Vintage 1995

Update: gestopt per 1-1-2020.

http://www.logis-montifaud.com/
Adres: 1, chemin Mauriac, 16130 Salles d’Angles. Telefoon: 0545 836745. (bezoek op afspraak het hele jaar door mogelijk).


Reacties

Montifaud (Logis de) — 4 reacties

    • Ok, ik heb hem toegevoegd.
     Maar bij de beschrijvingen per cognacmerk heb ik onder gamma bedoeld aan te geven wat ze standaard in hun assortiment hebben, een beetje ter indicatie of het interessant kan zijn om op bezoek te gaan. Dat kan natuurlijk jaarlijks wijzigen en ik heb helaas niet de tijd (en ook niet de informatie) om dat allemaal up to date te houden. Het is dus ook een momentopname. Maar als ik informatie krijg, zoals nu, dan werk ik het wel bij.
     Bedankt dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>