Méry (Méry-Melrose), bouilleur de Cru in Salles d’Angles (grande champagne)

[Niet verwarren met Méry in Neulles, petite champagne.]

Méry bestaat sinds 1946, toen Édouard Méry de boerderij kocht die uit 1851 stamt. Ze noemen zichzelf vierde generatie omdat Édouard’s vrouw de dochter was van Alexander Coudreau die in 1911 naar de cognacstreek kwam en zich door hard werken een stuk land verwierf. Édouard echter begon met een nieuwe boerderij en wijngaard in Salles d’Angle. Hij was één van de eersten die een contract met Rémy Martin kreeg.
Zijn zoon Jean-Paul Méry begon een eigen merk. Hij wist de omvang van de wijngaard te verdrievoudigen. Ze bezitten nu 24ha.

De huidige eigenaren zijn de kleinkinderen van Édouard, François Méry, die getrouwd is met de Schotse Janis Melrose, die zich vooral op organische verbouw heeft toegelegd. De cognac wordt gemaakt van Ugni Blanc, Colombard en Montils. Ze bezitten een eigen alambiek.
Het bedrijf heet nu Méry-Melrose. Behalve cognacs maken ze ook wijnen.

Gamma: VS, VSOP, Vieille Réserve, XO

http://www.cognacmery.com/ 
Adres: 6 L’Ebaupin, route de Pruneau, 16130 Salles d’Angles. Telefoon: 0545 837121. (bezoektijden: hele jaar van maandag tot zaterdag van 8-19h. Zondags op afspraak).

 


Reacties

Méry — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>