Ménard, bouilleur de Cru in Saint-Même-les-Carrières (Grande Champagne) (Laatst bijgewerkt: juni 2018)

Volgens de familie Ménard zelf bestaat het bedrijf sinds 1815, maar er zijn ook documenten dat de familie zich al vanaf 1660 met wijnbouw en destilleren bezig hield. Voorouders van Jean Ménard bewerkten het land in de buurt van Salles d’Angles en waren in bezit van een pers en een alambiek. In 1815 zijn ze als bedrijf van start gegaan: wijnbouw en destillatie voor de grote cognachuizen. In deze periode zijn ze ook naar Saint-Même-les-Carrières verhuisd. In die tijd al stond de familie goed aangeschreven als destilleerder.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze met productie en verkoop van cognac onder eigen label begonnen. Er wordt ook nog steeds eau-de-vie geleverd aan Rémy Martin en Martell (ongeveer 40%).

De huidige eigenaars zijn Jean-Yves en Philippe Ménard. Eén van hen zonen, Stéphane Ménard, heeft zich inmiddels bij hen gevoegd. Ze bezitten 80 Ha die volledig met ugni blanc zijn beplant. De wijngaarden liggen nogal verspreid over het gehele grande champagne district: La Voûte bij Ambleville, La Chaise in Mainxe, La Lèche in Bourg-Charente en La Cure in Saint-Même. Ten slotte nog een stuk land in Saint-Fort-sur-le-Né. Op twee verschillende plaatsen wordt gedestilleerd, in Mainxe en in Ambleville. De opslag, in Saint-Même-les-Carrières, is in Limousin-eiken vaten waarvan ongeveer 5% nieuwe vaten zijn.

(Juni 2018, update: de wijngaard La Voûte is verkocht en ook de distilleerderij in Ambleville).

Gamma: Sélection des Domaines, VSOP, Réserve Extra, XO en Ancestrale.

http://www.cognac-menard.com/
Adres: BP 16, 2 rue de la Cure, 16720 Saint Même les Carrières. Telefoon: 0545 819026. (Volgens BNIC open voor bezoekrs, maar geen verdere informatie bekend.)


Reacties

Ménard — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>