Marquis de Sylène, cognacproducent in Luchac

Deze firma is in 1983 gestart door Daniel en Regine Billon en is gevestigd in dit mooie landhuis uit 1853. Zij richten zich geheel op de verkoop van cognac in originele flessen. Ze verkopen niet rechtstreeks aan particulieren. Aangezien er geen informatie wordt gegeven over de productiewijze van de cognacs noch over de inhoud, moeten we er van uitgaan dat ze de cognacs betrekken van derden en dat het blends zijn. Toch heeft Billon een tijdje geleden een stuk land gekocht, wat er op kan duiden dat ze zelf ook wijn verbouwen.
Behalve cognac worden ook (steeds meer?) flessen brandy gemaakt en wordt ook armagnac, calvados, whisky e.d. in hun fraai vormgegeven flessen verkocht.
Aan het eind van de vorige eeuw maakten ze nog de alcotricine, een soort ampul, die ze vulden met cognac. Hier is nog wel via veiling-sites en dergelijke aan te komen.

Verdere informatie is gewenst.

http://www.marquisdesylene.com/
Adres: Chassors, 16200 Luchac. Telefoon: 0545 816535. (Geen informatie bekend over bezoekmogelijkheid.)


Reacties

Marquis de Sylène — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>