Marnier, likeurfabrikant in Bourg-Charente

  • In 1827 opgericht richt Jean-Baptiste Lapostolle een distilleerderij op in Neauphle-le-Chateau, iets ten westen van Parijs, waar hij fruitlikeuren maakt.
  • In 1870 moet Eugène Lapostolle vluchten in verband met de Duitse invasie (Frans-Duitse oorlog) en komt hij in Charente terecht. Hier leert hij Cognac kennen en hij legt zijn eigen voorraad aan.
  • Zijn schoonzoon, Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle, ontwikkelt in 1880 de likeur op basis van sinaasappel en cognac waarmee het bedrijf bekendheid krijgt. Het bedrijf gaat Lapostolle-Marnier heten.
  • 1921 De familie koopt het Chateau de Bourg aan de oever van de Charente iets ten westen van Jarnac.
  • 1988: naamverandering van Lapostolle-Marnier naar Marnier.
  • 2016 Grand-Marnier wordt verkocht aan Campari. Geen cognac-productie meer.

 

Marnier distilleert niet, maar koopt de eaux-de-vie in van alle vijf districten (dus geen bois ordinaires). Ook leuk om te weten: Marnier is de vijfde grootste inkoper van eaux-de-vie ter wereld en heeft contracten met meer dan 200 producenten.

De likeur Grand-Marnier, die oorspronkelijk Curaçao Marnier heette, is natuurlijk hun belangrijkste product, maar nog steeds maakt Marnier ook een cognac-lijn.

Cognac range van Marnier: VS (blend met veel borderies), VSOP (fine champagne) en XO (grande champagne)

http://en.grand-marnier.com/
Adres: 25 D158, 16200 Bourg-Charente. (Geen informatie over mogelijkheden tot bezoek).
Société des Produits Marnier-Lapostolle: 91 boulevard Haussmann, 75008 Paris. Telefoon: 0142 664311. 


Reacties

Marnier — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>