Jean-Louis Landreau, bouilleur de Cru in Verdille (fins bois)

[Niet te verwarren met Landreau in Criteuil-la-Magdeleine, noch met Christian Landreau die het merk Logis de Montifaud maakt].

Er is weinig informatie te vinden over Landreau. Het huis bestaat sinds 1893 en is opgericht door Marcel Landreau. Voorheen heette het huis Landreau-Maurin.
Aanvankelijk verkochten ze alleen fins bois cognac, maar meer recent zien we ook grande champagne cognac van dit huis, met name de Très Vieux en XO.

Ze destilleren zelf.

Jean-Louis Landreau is de huidige eigenaar.

Update 2021: huidige eigenaresse lijkt Nicole Gonnord te zijn (waarschijnlijk geboren Landreau).

Range: Fine (fins bois), VSOP (fins bois), Hors d’Age (fins bois), Très Vieux (grande champagne), XO (grande champagne).

Geen website bekend.
Adres: Domaine de Guignefolle, Guignegolle, 16140 Verdille, Telefoon 0545 211515 (geen informatie bekend over bezoekmogelijkheden).

 


Reacties

Landreau — 12 reacties

 1. Beste ik heb hier een fles en zou graag de waarde ervan weten is met een certificaat en zit in een olmenhouten kistje dusja ben eens benieuwd.
  Het bevat een cognac “landreau réserve familiale

  Grtz Senne

  • Ik ga er even van uit dat het om de vierkante karaf gaat van Landreau.
   Er zit een groot verschil tussen de waarde van de fles, wat er door sommige online winkels gevraagd wordt en wat je er misschien zelf op een veiling voor zou krijgen.
   De waarde zal ongeveer €150-200 zijn, maar hij wordt niet meer geproduceerd. Sommige online winkels vragen rond de €1.000.
   Ik verwacht dat je er op een veiling, mits wat geluk, dus dat er meerdere geïnteresseerden zijn die tegen elkaar willen opbieden €250-300 voor kunt krijgen.
   Maar zie hier een voorbeeld van een Landreau Hors d’Age die een vergelijkbare waarde zou moeten vertegenwoordigen: geschatte waarde €300 en verkocht voor €95: Lauritz auction house

 2. Beste, ik heb een fles 150cl ook zonder datum, Landreau cognac V.S.O.P., van Jean-Louis Landreau 40% vol. Hij zit nog in een houten kist. Fles ongeopend. Is deze wat waard?

  • Hallo Ellen,
   Dat is moeilijk te zeggen, zeker zonder een foto te zien. Hij wordt in Nederland nergens verkocht voor zover ik weet. Maar een nieuwe 70cl VSOP zal ongeveer €40-45 moeten kosten en een magnum wat meer dan het dubbele daarvan. Een oude fles, van vóór de 1970s, zou mogelijk iets meer opbrengen. Voor de houten kist kun je zeker ook nog wat bijtellen.
   Er is echt weinig bekend van dit merk, daarom is er ook geen vraag naar.
   Voor een betere inschatting moet ik foto’s zien.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
   Ton

 3. Ik heb een X.O. Landreau 50 cl cognac, maar vind nergens een jaartal. De fles heb ik al meer dan 20 jaar in mijn bezit. Ook op de onderkant van de fles staan wel enige tekens
  waaronder wel te lezen valt 50 cl, vervolgens een “A” in het midden en aan de zijkant nog een “3” spatie “52” spatie “3”

  Weet iemand van welk jaar en wat mogelijk een prijs zou zijn van deze cognac en of overige informatie?

  • Leuke fles! Het is een fins bois, dus niet de hoogste kwaliteit. Er is overigens zeer moeilijk aan te komen, je moet wel bijna naar hem zelf toegaan om zo’n fles te kunnen kopen. Maar er zijn ook geen verzamelaars voor deze cognac, dus hij is niet meer waard dan de werkelijke koopprijs. Ik weet werkelijk niet wat deze gekost heeft, maar een schatting: €50,-.
   Deze fles zal uit de 1990s komen.
   Mijn advies is om er zelf van te genieten. Hij zal zeker niet tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>