Jean-Louis Landreau, bouilleur de cru in Verdille (fins bois)

[Niet te verwarren met Landreau in Criteuil-la-Magdeleine, noch met Christian Landreau die het merk Logis de Montifaud maakt].

Er is weinig informatie te vinden over Landreau. Het huis bestaat sinds 1893 en is opgericht door Marcel Landreau. Voorheen heette het huis Landreau-Maurin.
Aanvankelijk verkochten ze alleen fins bois cognac, maar meer recent zien we ook grande champagne cognac van dit huis, met name de Très Vieux en XO.

Ze destilleren zelf.

Jean-Louis Landreau is de huidige eigenaar.

Range: Fine (fins bois), VSOP (fins bois), Hors d’Age (fins bois), Très Vieux (grande champagne), XO (grande champagne).

Geen website bekend.
Adres: Domaine de Guignefolle, Guignegolle, 16140 Verdille, Telefoon 0545 211515 (geen informatie bekend over bezoekmogelijkheden).

 


Reacties

Landreau — 5 reacties

 1. Ik heb een X.O. Landreau 50 cl cognac, maar vind nergens een jaartal. De fles heb ik al meer dan 20 jaar in mijn bezit. Ook op de onderkant van de fles staan wel enige tekens
  waaronder wel te lezen valt 50 cl, vervolgens een “A” in het midden en aan de zijkant nog een “3” spatie “52” spatie “3”

  Weet iemand van welk jaar en wat mogelijk een prijs zou zijn van deze cognac en of overige informatie?

  • Leuke fles! Het is een fins bois, dus niet de hoogste kwaliteit. Er is overigens zeer moeilijk aan te komen, je moet wel bijna naar hem zelf toegaan om zo’n fles te kunnen kopen. Maar er zijn ook geen verzamelaars voor deze cognac, dus hij is niet meer waard dan de werkelijke koopprijs. Ik weet werkelijk niet wat deze gekost heeft, maar een schatting: €50,-.
   Deze fles zal uit de 1990s komen.
   Mijn advies is om er zelf van te genieten. Hij zal zeker niet tegenvallen.

 2. middag,

  Is dit boek nog beschikbaar ?
  Wat kost het, verzendingskosten naar België inbegrepen ?

  grtjs,

  H.Tirions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


The maximum upload file size: 1 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.