Jobet, bouilleur de Cru in Macqueville (fins bois)

on the sign is written: Vente directe Pineau Cognac, R. Jobet & Fils.

 

Sinds meerdere generaties is de familie Jobet in het bezit van 28 hectare wijngaard in de fins bois regio op de ’terres de groies’ van de Pays Bas. De Pays Bas is een regio ten oosten van Matha die een paar honderd vierkante kilometer groot is.
François Celestin heeft een nieuwe start gemaakt en trouwde met met Félicité Aubouin. Haar voorouders waren al meerdere generaties actief in het gehucht Bouchereau.

In 2010 hebben twee nichtjes, de tweeling Delphine en Séverine Belin, het van hun oom Francis Jobet overgenomen en is Francis op de loonlijst gekomen om te adviseren. Voor Francis waren eerst Pierre en daarna René eigenaar. Wie Francis is heb ik niet kunnen achterhalen, maar het is mogelijk dat Francis voluit René-Francis heet.

Behalve Ugni blanc hebben ze ook wat Colombard en Montils aangeplant.

Gamma (fins bois): Prélude, Extra, Héritage.

https://www.vignoble-sceafjobet.com/
Adres: 17 Rue du Chateau, Bouchereau, 17490 Macqueville. Telefoon: 0546 266411. (Geen informatie bekend over bezoektijden, maar bezoek is welkom.)


Reacties

Jobet — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>