Guillon-Painturaud, bouilleur de Cru in Biard, Segonzac (grande Champagne)

(niet te verwarren met J. Painturaud in Segonzac zelf)

Update 2021: verkocht aan Thorin.

Guillon-Painturaud bezit het land in Biard bij Ségonzac al sinds 1610. Ze hebben 18 hectare die volledig met ugni blanc is aangeplant. Vanaf de zeventiger jaren zijn ze begonnen om hun cognac ook onder eigen naam te verkopen.

Het huis waar de familie woont is ook het huis waar Pierre Ferrand is geboren en getogen. Line’s oma was een zus van Pierre. Zij trouwde met Valentin Guillon-Painturaud en bleef in het huis wonen, terwijl Pierre naar Nérolle verhuisde om zijn eigen merk te beginnen.

Dochter Line werkt samen met haar vader Valentin Guillon-Painturaud in het bedrijf. Op dit moment  (2019) is er nog geen opvolger in beeld.

Gamma (grande champagne): VSOP, Réserve, Vieille Réserve, Hors d’Age, Hors d’Age Antique, Rénaissance.

(Het logo is hetzelfde als dat van J. Painturaud, dus moeten ze wel dezelfde voorouders hebben. J. Painturaud bestaat pas sinds 1934.)

 

 

http://www.cognacguillon-painturaud.com/
Adres: Biard, Ségonzac. Telefoon: 0545 834195. (open van maandag-zaterdag van 08.00-12.00h en van 14.00-18.00h)


Reacties

Guillon-Painturaud — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>