Grosperrin, handelaar in cognac te Chermignac

De chais in Saintes, voorheen van Martineau

Jean Grosperrin was voorheen handelaar en makelaar in cognac. Met al zijn kennis en met name al zijn contacten met bouilleurs en handelaren besloot hij in 1992 om zijn eigen bedrijf in cognac te starten en om onder eigen naam zeldzame en oude cognacs te verkopen die hij kocht uit de opslagplaatsen van familiebedrijven. Zijn flessen zijn vaak geen assemblages, maar komen van één wijngaard en van één jaar. Soms assembleert hij wel. Hij noemt zijn bedrijf La Gabare.

Inmiddels is hij opgevolgd door zijn zoon Guilhem. In 2012 kopen ze de opslagplaats (Chai) van Martineau in Saintes omdat ze in Chermignac uit hun jas waren gegroeid.

Range: de aangeboden producten wisselen omdat ze per serie steeds slechts een beperkt aantal flessen maken. Ze worden aangeboden onder de ‘naam’ van de Cru en het jaartal.
Ze hebben ook enkele ‘schatten’ zoals op dit moment een Grande Champagne no. 24 (precieze leeftijd niet bekend); Grande Champagne; Grande Champagne no. 22 (blend van zeer oude cognac met de Grande Champagne no. 24); Petite Champagne no. 14 ‘Paror’ (waarschijnlijk gedistilleerd ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en in elk geval ouder dan 1918.)

Andere merknamen die Grosperrin gebruikt:

  • Frederic Mestreau (VS, VSOP, XO Fine champagne, XO Borderies)
  • Le Roch

http://www.lagabare.com/
Adres: 1 Rue de Courbiac, 17100 Saintes. Telefoon: 0546 904816. (Geen informatie bekend over bezoekmogelijkheden.)
Vroegere adres: Avenue du Littoral, 17460 Chermignac. 


Reacties

Grosperrin — 2 reacties

  1. Beste,

    Ik heb interesse in de vertaling van de Histoire du cognac. Zou het mogelijk zijn om een exemplaar te verkrijgen geleverd in België?
    Vriendelijke groeten,

    Hannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>