Giboin, bouilleur de Cru in Cherves de Cognac (borderies en fins bois)

François Giboin komt uit een familie die al sinds 1830 wijn verbouwt en cognac produceert in Apremont. De familie Lambert had in 1850 10 hectare. Deze wijngaard in de borderies was één van de weinige die niet geleden heeft ten tijde van de phylloxera-crisis aan het eind van de 19e eeuw. Deze phylloxera-luis gedijde namelijk niet op de wat vochtigere bodem in deze regio. François Giboin is een zoon van Anne-Marie Lambert en Michel Giboin en is van de zesde generatie. Ze bezitten momenteel ruim 24 hectare in de borderies en in de fins bois (Chavenat, Apremont), maar ze zijn toch vooral bekend om hun borderies.

Update 2021: François is nu meer op de achtergrond en heeft de leiding overgegeven aan zijn zonen Pierre-Louis en Theofile.

Voor de jonge cognacs distilleren ze zonder de lees. Voor de oudere cognacs gebruiken ze wel lees.

Gamma: Spéciale Fine de l’Hermitage (borderies), Sélection de l’Hermitage (borderies), VSOP Réserve de l’Hermitage (borderies), Napoléon Réserve de Castex, XO Royal (borderies) en diverse Millésimes (borderies).

Giboin produceert ook cognacs onder de naam E. de Moysson. Gravin De Moysson is één van de voorouders van Giboin. Zij trouwde met Bouvier en hadden een distilleerderij in Ronsenac, vlakbij Apremont. Marie-Thérèse Bouvier trouwde vervolgens met Rémi Giboin. Zijn zoon Michel Giboin trouwde daarna zoals gezegd met een dochter van Camille Lambert.

http://www.giboincognac.com/
Adres: 3, L’Hermitage, 16370 Cherves de Cognac. Telefoon: 0545 832458. (Geen informatie beschikbaar over bezoekmogelijkheden).


Reacties

Giboin — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>