Jean-Noël Fort, bouilleur de Cru in Eraville (grande champagne)

Fort

In 1900 is dit bedrijf gestart door de overgrootvader Désir Guérin. Ze zijn in het bezit van 61 hectare, verdeeld over de drie gemeenten Éraville en Bouteville (grande champagne) en Chateauneuf-sur-Charente (petite champagne). Ze destilleren zelf.

Er is weinig informatie te vinden over de cognacs die ze maken en verkopen. Hopelijk zijn ze nog wel actief op dit gebied. Wel heb ik kunnen vinden dat de Pineautheque Cave Chez Ludo in het centrum van Chateauneuf sur Charente cognac van Jean Fort verkoopt (hopelijk is hun informatie op het internet up-to-date).

Meer informatie over Jean Fort (of Jean-Noël Fort) is welkom.

Range: XO (grande champagne); verder bij mij niet bekend.

Update augustus 2020: het lijkt er op dat ze alleen nog pineau maken.

https://sites.google.com/site/pineaucognacfort/ (wordt niet meer onderhouden)
https://boutique.pineau.fr/vendeur/earl-fort
Adres: Les Joncades, 16120 Eraville. Telefoon: 0545 971198. (Bezoekers welkom, maar geen verdere informatie over tijden.


Reacties

Fort — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>