Dudognon, bouilleur de Cru in Lignières-Sonneville (grande champagne)

Sinds 1776 is de familie actief als wijnbouwer in Lignières-Sonneville. Het huidige estate is in 1852 in bezit van de familie gekomen.

In 1946 heeft Raymond Dudognon het bedrijf van zijn vader overgenomen. Hij is degene die in 1950 met verkoop onder eigen naam is begonnen. Hij is begonnen met 5 hectare die met wijn waren aangeplant (daarnaast graan en zonnenbloemen), maar tegenwoordig heeft hij 35 hectare met wijn aangeplant. Ze hebben naast ugni blanc ook montils en folle blanche. Ze verbouwen strikt organisch.

Raymond is in 2002 overleden en is opgevolgd door Claudine Dudognon, die met Gerald Buraud is getrouwd.

Gamma (allen grande champagne): VSOP, Napoléon, Vieille Réserve, Réserve des Ancêtres, Héritage, Medaille d’Or.

Enkele jaren geleden haalden ze wereldwijd de pers toen ze in samenwerking met Tequila Ley .925 en juwelier Jose Davalos een uitzonderlijk dure fles op de markt brachten met daarin hun oudste cognac. Deze  ‘DNA of Cognac, the essence of the water of life …’ alias Henri IV Dudognon Héritage  – deze naam is tegelijk een verwijzing naar hun afstamming van Koning Henri IV – is de duurste cognac ter wereld met een waarde van rond de 2 miljoen dollar. De fles is bezet met diamanten, platinum, goud, zilver en andere kostbare metalen en edelstenen en weegt 8 kilo.

http://maisondudognon.fr/
Adres: La Davore, 16130 Lignières-Sonneville. Telefoon: 0545 805042. (bezoek is welkom).


Reacties

Dudognon — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>