Charpentron, bouilleur de Cru in Gondeville (grande champagne)

De familie woont al op Clos de Meridienne in Gondeville sinds 1764. Jacques Rénier begon in die tijd met distilleren en verkocht zijn cognac in vaten. In 1865 werd de naam Riffaud, ongetwijfeld omdat een Rénier dochter met Jacques Riffaud is getrouwd. Tegenwoordig zijn Bruno en Xavier Charpentron de eigenaren. De naam Charpentron bestaat ook al langer: zij zijn zonen van Claude Charpentron. Claude Charpentron is in 1954 met de rechtstreekse verkoop onder eigen naam begonnen.

Ze bezitten 72 hectare in de grande champagne. Een groot deel is beplant met druiven voor pineau. Druivensoorten die geschikt zijn voor cognac zijn ugni blanc en montils.

Range: VS (fins bois), VSOP’, Napoleon, XO, Hors d’Age, Millésimé.
In het verleden is er ook een Fine Champagne gemaakt.

Een ander merk dat als eerbetoon aan de oprichter door deze familie wordt verkocht is:

  • Renier

http://www.cognac-charpentron.com/
Adres: 4 Chemin du Bois Clos, Domaine de Mérienne, BP 87, 16200 Gondeville. Telefoon: 0545 811327 – 06 13605846 (geen informatie over bezoek)


Reacties

Charpentron — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>