J&L Charlemagne, wijn en cognacproducent in Angoulême
Dit bedrijf is in 1921 opgericht door Lucien Charlemagne en heeft een tijd lang Les Celliers du Tropic geheten, waarschijnlijk vernoemd naar de straat waar ze gevestigd zijn, en heet nu Les Caves Charlemagne. Lucien Charlemagne komt uit de champagne regio en legde zich vooral toe op het maken van mousserende wijnen, methode champenoise. Vanaf 1981 werd het familiebedrijf van de Charlemagnes eigendom van de familie Bouyer. De huidige eigenaar heet Emmanuel Bouyer die uit een familie van wijnboeren en distillateurs stamt. Paczensky noemt Les Celliers du Tropic in zijn boek overigens een distilleerderij! Ze focussen vooral op de productie van mousserende wijn (methode champenoise), maar maken ook gewone wijn, pineau en cognac. De cognacs zijn blends.
Het pand op de Impasse du Tropic nr. 15, wat enigszins lastig te vinden is in het zuidoostelijke deel van de stad, is tegen een kalkstenen berg gebouwd en bevat grote kalkstenen kelders (les celliers) met een hoog vochtigheidsgehalte, iets wat je in een grote stad als Angloulême zeker niet zou verwachten.
Range (blends): VS, VSOP, XO.
Bouyer maakt ook de cognac ‘Chateau de Verteuil’ voor de Rochefoucauld family.
Reacties
Charlemagne — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>