Brunetaux, bouilleur de Cru in Montchaude (petite champagne?)

Terug

Brunetaux2

De wijngaard van de familie bevindt zich op de grenzen van petite champagne, fins bois en bons bois. De gemeente Montchaude behoort officieel tot de petite champagne. Brunetaux bevindt zich in het zuidelijkste gedeelte van de gemeente Montchaude en waarschijnlijk is dat net het gebied waar de cirkel van de fins bois onderbroken wordt door een smalle corridor van petite champagne. Volgens hun site en de gegevens van het B.N.I.C. verkopen ze cognac en wel een ‘Fine Champagne’ van 61 procent, maar Brunetaux probeert vooral naam te maken met zijn Brûlot Charentaise, een drankje van koffie met cognac.
Waar de grande champagne voor de fine champagne vandaan komt – een fine champagne bestaat voor minimaal 50% uit grande champagne – is mij niet bekend.

De Brunetaux lopen tegen de 90, Guy is 89 en Marie is 88. Ze hebben helaas geen opvolgers en daarom zal dit merk helaas binnen niet al te lange tijd verdwenen zijn.

Range: Fine Champagne 61%.

https://www.cognacetapes.com/fiche/guy-bruneteaux-copie/
Adres: Chez Filhon (Chez Fillion), 16300 Montchaude. Telefoon: 0545 781471. (Bezoekers welkom tussen 14h en 19h; telefoon vooraf verdient de voorkeur)

Terug


Reacties

Brunetaux — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>