Louis Bouron, bouilleur de cru in Saint-Jean-d’Angély (petite champagne, borderies en fins bois) (laatste wijziging: juli 2018)

In 1832 begonnen door Louis Bouron. Ten gevolge van diverse huwelijken hebben ze momenteel wijngaarden in Petite Champagne (43 Ha), Borderies (40 Ha) en Fins Bois (7 Ha). Ze zijn te vinden aan de rand van Saint-Jean d’Angély waar ze in een prachtig 14e eeuws kasteel wonen, Chateau de la Grange. De huidige eigenaren zijn Monique Parias-Bouron en Bernard Parias.

Update juli 2018: Bernard Parias is in 2014 overleden en Monique Parias-Bouron in 2017. Momenteel is Monique’s zus de eigenaresse: Virginie-Françoise Kegelart-Bouron. Maître de chai is Mr. Paquet.

Ze maken blends, bestaande uit 50% borderies, 43% petite champagne en 7% fins bois. Hun jonge eau-de-vie gaat eerst 1-2 jaar in nieuw hout uit de Limousin. Daarna wordt de eau-de-vie overgedaan in Tronçais-vaten.
Update juli 2018: XO is 50% petite champagne, 25% borderies en 25% fins bois. De overige cognacs zijn 1/3e petite champagne, 1/3e borderies en 1/3e fins bois.

Range: VS, Prestige, VSOP, Blason d’Or, Napoléon, Grande Réserve, Très Vieille Réserve, XO, Héritage, Sublime. De Sublime is pre-phylloxera (140 jaar oud) en is uitstekend.

Bouron heeft ook cognacs geproduceerd speciaal voor het bekende Parijse restaurant Maxim’s.

http://www.cognac-louisbouron.com/
Adres: Château de La Grange, 189 avenue de Jarnac – BP 80, 17416 Saint-Jean d’Angély.
Telefoon: 0546 320012. (bezoek is welkom.)

 

 

 


Reacties

Bouron — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>