Birius, Bouilleur de Cru te Biron (petite champagne)

De naam doet het niet vermoeden, maar Birius is een bouilleur de cru. De eigenaren heten Anne en Philippe Bouyer en de familie verbouwt al meer dan 10 generaties lang wijn op ruim 23 hectare grond. In 1999 zijn ze begonnen met directe verkoop aan particulieren.
Vader Jack was tevens beeldhouwer. Zijn beelden zijn te bezichtigen in de beeldentuin.
Het is ook mogelijk om er te overnachten in een cottage.

Update februari 2017: Elodie Bouyer neemt het over van haar vader.
Update november 2018: inmiddels 33 hectare grond.

Range (petite champagne): VS, VSOP, XO.

http://www.cognac-birius.com/
Adres: 4 rue des Peupliers, La Brande, 17800 Biron. Telefoon: 0546 912271 of 0670358271. (bezoek: van 15 juni tot 15 september alle dagen open van 9-19h; behalve op zondag van 16-19h. De rest van het jaar open op maandagochtend en zaterdagochtend van 9-13h en de andere dagen op afspraak).


Reacties

Birius — 3 reacties

  1. Zojuist een bezoekje aan Elodie gebracht. Een erg leuke range cognac maar ook wijn en Pineau. Ze destilleren nog op de ouderwetse manier en hebben dus nog een originele alambique. 10 % van hun oogst destilleren ze nog zelf.

    • Bedoel je echt destilleren of onder eigen naam op de markt brengen? In het eerste geval laten ze dus 90% ergens anders destilleren?

      • Ze destilleren 10 % zelf van hun eigen oogst en brengen die onder eigen naam op de markt. De rest gaat na de oogst naar de grote huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>