Beau, bouilleur de Cru te Segonzac (grande champagne)

Ingang van Paul Beau’s estate

Opgericht eind 19e eeuw door Samuel Beau. Na zijn overlijden in 1914 zette zijn zoon Paul het bedrijf voort, samen met zijn vrouw Denise. Hij vergrootte de wijngaard en moderniseerde het bedrijf. Tot aan 1977 verkochten ze hun cognacs, die ze al meerdere jaren hadden laten rijpen, aan de cognachuizen, voornamelijk Rémy Martin, maar vanaf dat jaar wilden de cognachuizen alleen nog maar jonge eau-de-vie inkopen. Vanwege de grote voorraden oude cognacs gaf dat een probleem. Daarom zijn ze vanaf dat jaar zelf cognac onder eigen label gaan verkopen, naast het leveren aan de huizen.

Na het overlijden van Paul Beau is het bedrijf voortgezet door Michel en Guy Laurichesse. Michel is getrouwd met Collette, één van Paul’s, geadopteerde dochters.
Update mei 2020: Guy is inmiddels gestopt en zijn zoon Olivier heeft het van hem overgenomen. Olivier is daarnaast met een eigen bedrijf gestart: Laurichesse.

Ze beschikken over 100 hectare wijngaard in de Grande Champagne. Vroeger hadden ze ook een wijngaard in de Borderies, maar die is in 1964 verkocht.
Naast Ugni Blanc hebben ze ook enkele ha Colombard.

Ze destilleren hun wijn ’sur lie’. Ze beschikken over drie kelders, een natte kelder onder de grond waar de jongste eau-de-vie meestal eerst heen gaat, een drogere kelder en ten slotte een half-droge kelder.
Ze gebruiken zowel Limousin als Tronçais hout voor de vaten. Jonge cognac rijpt eerst een half jaar in nieuw hout.

Ze voeren de volgende kwaliteiten (grande champagne): VS, VSOP, Vieille Réserve, Hors d’Age, La Lignée de Samuel. De Borderies Extra Vieille wordt niet meer gemaakt.

http://www.paul-beau.com/
Adres: 18 rue Millardet, 16130 Ségonzac. Telefoon: 0545 834018 (open maandag tot vrijdag van 15.00-18.00h, in het hoogseizoen van maandag tot zaterdag van 14.00-18.30h.)


Reacties

Beau — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>