Barron, bouilleur de Cru in Saint Martial sur Né (petite champagne)

De familie Barron zit al sinds 1878 in de wijnbouw (volgens de Guide Hachette zelfs sinds 1850) in de regio petite champagne. In januari 2010 overkwam hen wat het schrikbeeld is van vele vignerons-distillateurs: een grote brand in de distilleerderij. In deze brand is 350 hectoliter aan voorraad verloren gegaan, waaronder ook hun oudste cognacs die tot 40 jaar oud waren. Gelukkig kon een klein gedeelte van de voorraad gered worden.
Het jaar daarop waren ze meer cognac-handelaar dan bouilleur de cru, maar inmiddels zijn de chais weer herbouwd en zijn ze weer volop in productie.
Ze hadden een contract met Rémy Martin, die zo sportief is geweest om het contract na de brand weer direct te verlengen.

Jean Claude is met pensioen en is opgevolgd door zijn zoon Jean-Marc Barron (5e generatie). Hij bezit 18 hectare, aangeplant met Ugni blanc, Colombard (1,5 Ha) en Folle blanche (1Ha).
Er worden geen additieven gebruikt als boisé of Karamel.

Range (petite champagne): VS, VSOP, Vieille Réserve en XO.

Geen website.
Adres: 4 Impasse du Poirier, 17520 Saint Martial sur Né. Telefoon: 0546 495085; mob.: 06 81735971. (Het gehele jaar open op afspraak. Let op, ook het adres 5 Impasse de la Fontaine wordt wel genoemd. Dit ligt één straatje verder naar het noorden, in Le Bois. Waarschijnlijk is dat alleen een woonadres.)


Reacties

Barron — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>