Balluet, bouilleur de Cru in Neuvicq-le-Chateau (fins bois)

Sinds 1845 zit de familie Balluet al in wijnbouw en het distilleren er van. Ze bezitten 35 hectare in de fins bois en hebben twee distilleerketels. Ongeveer 60 jaar geleden zijn ze begonnen met eigen verkoop. Het verhaal gaat dat Hippolyte, vader van Jean, toen één van de grote cognachuizen minder eau-de-vie wilde afnemen dan was overeengekomen, heeft gezegd: dan krijg je helemaal geen eau-de-vie van mij meer, ik bottel het zelf wel.

Range (fins bois): Sélection, Très Vieille Réserve (18 jaar), Réserve Napoléon.

http://www.cognacballuet.com/ (update dec. 2021: werkt niet meer)
Adres: 1 Rue des Ardillères, Neuvicq-le-Chateau. Telefoon: 05 46 26 64 74 (open van maandag tot zaterdag, 9.30-12.00h en 14.00-18.00h)


Reacties

Balluet — 5 reacties

 1. Deze cognac is werkelijk hemels !
  Daar verscholen in het landelijke “Fine Bois” staat het Cognac -huis J. Balluet die werkelijk het allerlekkerste cognac maakt die ik ooit heb geproefd.
  Als het nu gaat om de 7 jaars- 20 jaars en de 40 jaars cognac. Het zijn stuk voor stuk meesterwerken, waar de ambacht vanaf druipt.
  Samen met 2 vrienden kom ik speciaal voor de Balluet cognac om het jaar een lang weekend terug om ‘onze heilige graal”te kopen.
  Hoewel wij ook andere cognaccen in de omgeving proeven, wij hebben de gelijke van de Balluet nog niet gevonden. We houden ons aanbevolen ..

  • Leuk om te horen. Ik heb ook van anderen zeer enthousiaste reacties over deze cognac gehoord, maar heb hem zelf nog nooit geproefd. Hij staat wel al enige tijd op mijn wenslijstje (de vieille réserve), maar er is nauwelijks aan te komen. Je moet volgens mij echt bij hem zelf langs gaan.

   • inderdaad een cognac van grote klasse! nauwelijks te koop in NL. in Leiden wel te koop bij ‘de druventros’ in de Merenwijk.
    ikzelf ga ook bij Jean Balluet jaarlijks de veille reserve inslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>