Cognacexpo 2017
De allereerste Cognac Expo in Nederland is een groot succes geworden. Meer dan 20 producenten gaven acte de presence, ruim meer dan verwacht. Zowel grote en middelgrote cognac-huizen als kleine bouilleurs de Cru waren vertegenwoordigd. Ook over de bezoekersaantallen was iedereen erg tevreden, zeker omdat het de eerste keer was. In Scandinavië loopt de expo zeer goed, maar waren de bezoekersaantallen de eerste keer ook aanzienlijk lager. Ook vanuit het buitenland waren er cognac-fans op de expo afgekomen: uit Duitsland, België en zelfs uit Noorwegen.
Het was een geweldig idee om de stands over drie zalen te verspreiden. Hierdoor was het minder grootschalig en heerste er de gezellige sfeer van een fancy-fair. De standhouders  waren soms eigenaar van het merk – dus de cognacboer zelf – , soms was het de Nederlandse importeur van het merk en soms ook een keldermeester van het merk. Het is mooi om het enthousiasme en de trots te ervaren waarmee vooral de eigenaren over hun product spreken.

Video-impressie van het evenement:

 

Behalve proeven en praten werden er ook masterclasses gegeven waarin op specifieke aspecten van cognac werd ingegaan.

Ik heb van de organisator al gehoord dat hij er volgend jaar zeker een vervolg aan wil geven. De datum is nog niet bekend, maar er zal op het cognacforum en ook op deze site tijdig berichtgeving over zijn. Houd het in de gaten, ik kan het warm aanbevelen!

De deelnemende cognacproducenten waren:

01- A. de Fussigny
02- ABK6 (Leyrat, Le Réviseur)
03- Bache-Gabrielsen, Dupuy
05- Birkedal-Hartmann
06- Bourgoin
07- Camus
08- Château Montifaud
09- Couprie
10- D’Aincourt
11- Delamain
12- Distillerie du Peyrat
13- Duquai
14- Frapin
15- Jacques Painturaud
16- Jean-Luc Pasquet
17- Lecat
18- Lise Baccarat
19- Maxime Trijol
20- Merlet
21- Michel Forgeron
22- Paul Giraud
23- Pierre de Segonzac
24- Remi Landier
25- Vallein-Tercinier