Cave du Liboreau, coöperatie in Siecq, tot circa 20009

Deze coöperatie is in 1953 opgericht met als voornaamste doelstelling het produceren van cognac. Het aantal deelnemende vignerons varieert en zo ook het totaal aantal hectare wijngaard. Rond 2000 waren er meer dan 100 aangesloten wijnboeren met 230 hectare, in 2005 140 met meer dan 300 hectare, maar in 2014 zijn het er nog maar 80 met 250 hectare. Wel allemaal fins bois.
Tegenwoordig wordt relatief meer accent gelegd op de productie en verkoop van wijn en pineau.

Ze beschikken over een eigen distilleerderij. Er is samenwerking met Charentes-Alliance, waarmee ook Unicognac samenwerkt.

De heer Jean-Yves Marilleau is directeur.

De cognacs die ze maken worden onder het label Calisinac op de markt gebracht: VS, VSOP, Napoléon en XO (allen fins bois).

Update 2020: omstreeks 2009 opgegaan in Charentes Alliance (Unicognac, nu Jules Gautret).

http://www.cognacnet.com/caveduliboreau.htm (werkt niet meer)
Adres: 18 rue de l’Océan, 17490 Siecq.

Reacties

Cave du Liboreau — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>