Voyer, bouilleur de cru in Le Maine Verret, Verrières (grande champagne)

Sinds 1795 wordt er al wijn verbouwd op het land van de Voyer familie. Vanaf 1870 wordt er cognac gemaakt, maar pas vrij recent is François Chauchet begonnen om zelf cognacs te bottelen en te verkopen onder de meisjesnaam van zijn moeder, Voyer, die met Guy Chauchet is getrouwd. Voorheen werd er overigens ook al cognac gemaakt en verkocht onder de naam Chauchet.

(update nov. 2018: Pierre Vaudon die jarenlang de maitre de chai was, heeft in 2017 het bedrijf overgenomen. Vaudon is nu ook een nieuwe merknaam. Verwacht wordt dat de naam Voyer voorlopig ook blijft bestaan)

Ze bezitten 28 hectare in de Grande Champagne, geheel aangeplant met Ugni Blanc. Destillatie gebeurt op de lies. Daarna laat François Voyer, zoals hij zich noemt, zijn eau-de-vie eerst drie jaar in nieuwe vaten rijpen, voordat hij ze overdoet in oudere vaten. Dat is ongebruikelijk lang. De vaten zijn gemaakt van Limousin eiken en zijn medium getoast.

Sinds enige tijd kopen ze ook cognacs in van een select aantal producenten omdat de eigen oogst niet meer voldoende is om aan de vraag te kunnen voldoen.

Gamma: VS, Terres de Grande Champagne, VSOP, Napoléon, XO, XO Gold, Extra, Hors d’Age. Ook nog enkele bijzonder oude cognacs onder de noemer Ancestrale.

voyer-cognac-logo

http://www.cognac-voyer.fr/
Adres: Le Maine Verret, 16130 Verrieres. Telefoon: 0545 830298. (Bezoek is mogelijk, neem vooraf contact op.)


Reacties

Voyer — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>