Testaud, cognacproducent in Lamérac

Al sinds meerdere generaties werkt de familie Testaud op hun grondgebied aan de rand van de regio fins bois en petite champagne. Ze maken echter zeker niet alleen cognac van fins bois en petite champagne, want er wordt ook heel wat ingekocht. Ze bezitten ongeveer 20 hectare wijngaard en bovendien vier distilleerketels.

Naast het werk als wijnbouwer en cognacproducent heeft Guy Testaud ook een klein cognacmuseum ingericht. Het is wel handig om tevoren even te bellen voor een afspraak.

Gamma: VS, VSOP, XO, Héritage Excellence (grande fine champagne). De VS, de VSOP en de XO worden van fins bois gemaakt.
Er wordt ook een vintage 1973 gemaakt.
De Réserve Sieur de Plaisance (grande fine champagne) wordt ook wel Réserve d’Antan genoemd. Het is niet onmogelijk dat de inhoud geheel gelijkwaardig is aan de Héritage Excellence.

Update juli 2017: de activiteiten als handelaar zijn inmiddels gestaakt. Te veel gedoe. De zoon van Testaud, Philippe, is alleen nog bouilleur de Cru.

Testaud heeft geen website.
Adres: Lieu Dit Plaisance, 16300 Lamerac. 0545 780461. Open voor bezoek, maar bellen vooraf is wel handig.


Reacties

Testaud — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>