Testaud, cognacproducent in Lamérac

Al sinds meerdere generaties werkt de familie Testaud op hun grondgebied aan de rand van de regio fins bois en petite champagne. Ze maken echter zeker niet alleen cognac van fins bois en petite champagne, want er wordt ook heel wat ingekocht. Ze bezitten ongeveer 20 hectare wijngaard en bovendien vier distilleerketels.

Naast het werk als wijnbouwer en cognacproducent heeft Guy Testaud ook een klein cognacmuseum ingericht. Het is wel handig om tevoren even te bellen voor een afspraak.

Gamma: VS, VSOP, XO, Héritage Excellence (grande fine champagne). De VS, de VSOP en de XO worden van fins bois gemaakt.
Er wordt ook een vintage 1973 gemaakt.
De Réserve Sieur de Plaisance (grande fine champagne) wordt ook wel Réserve d’Antan genoemd. Het is niet onmogelijk dat de inhoud geheel gelijkwaardig is aan de Héritage Excellence.

Update juli 2017: de activiteiten als handelaar zijn inmiddels gestaakt. Te veel gedoe. De zoon van Testaud, Philippe, is alleen nog bouilleur de Cru.

Testaud heeft geen website.
Adres: Lieu Dit Plaisance, 16300 Lamerac. 0545 780461. Open voor bezoek, maar bellen vooraf is wel handig.


Reacties

Testaud — 2 reacties

  1. ik heb een fles cognac in mijn bezit 30 of 40 jaar geleden gekocht met 1,5l inhoud 40% Hors de Age !! ik vind er niks terug meer uitleg s.v.p ! producent G.testaud

    • Hors d’Age is een betere kwaliteit dan XO omdat deze veel langer op vat heeft gelegen om te rijpen. 40-50 jaar is geen uitzondering. Testaud heeft de Hors d’Age niet standaard in zijn assortiment gehad. Hij had hem niet toen ik hem bezocht en ook niet toen Paczenski hem bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>