Les Raisins de l’Abbaye, merk van familie Madé, bouilleur de Cru in Asnières la Giraud (fins bois)

De familie Madé maakt al generaties lang wijn en cognac. Guy Madé heeft het bedrijf in 1967 van zijn vader André overgenomen. Vanaf 1992 hebben zijn beide zonen, Thierry en Olivier Madé, de leiding. In 1999 zijn ze met rechtstreekse verkoop aan particulieren begonnen. Aanvankelijk onder het label Guy Madé, maar tegenwoordig onder de naam Les Raisins de l’Abbaye.
Ze bezitten 27 hectare wijn waarvan 24 voor cognac bestemd. Het merendeel daarvan wordt als wijn verkocht om te worden gedestilleerd. Een gedeelte houden ze zelf voor hun eigen pineau en cognac, maar ook dit deel destilleren ze niet zelf.
Daarnaast verbouwen ze graan, maïs, koolzaad en zonnebloemen.

Gamma (fins bois): VS, VSOP, XO.

Ander merk dat je nog kan tegenkomen: Guy Madé.

http://pineaucognac.pagespro-orange.fr/historique.htm
Adres: 17 chemin de l’Abbaye, 17400 Asnières-la-Giraud. Telefoon: 0546 591736. (Openingstijden dagelijks van 8h – 20h en op zondag van 9h – 20h. Van 16 september tot 14 juni is het zondags op afspraak.) 


Reacties

Raisins de l’Abbaye — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>