Chateau de Plassac, cognacproducent in Plassac (bons bois)

Plassac- chateau de

Dit chateau dat in 1772 werd gebouwd is van de familie De Dampierre. Hun cognacs werden voorheen ook onder deze naam gemaakt: Audoin de Dampierre. Behalve cognacs maken ze ook wijnen. Het huis heeft ook banden met de champagne-producenten Comtes de Dampierre, wat ongetwijfeld de reden is geweest voor de naamsverandering van hun cognacs.
De huidige eigenaren van Chateau de Plassac zijn Audoin en Henri de Dampierre.
De cognacs worden gemaakt van de druiven van hun eigen wijngaarden en alle stappen in het productieproces worden op het chateau gezet. In die zin zijn ze eigenlijk ook bouilleur de Cru.
Hun cognacs zijn blends van ugni blanc, folle blanche en colombard.

Gamma (blends): Napoléon (12 jaar), XO (17 jaar).

Merk waaronder vroeger cognacs werden verkocht: Audoin de Dampierre.

  dampierre
http://www.chateaudeplassac.com/
Adres: Château de Plassac, 17240 PLASSAC. Telefoon: 0546 498185. (Bezoek (8euro p.p): maandag tot vrijdag van 8-12h en van 14-18h. Zaterdags op afspraak).


Reacties

Plassac, Chateau — 2 reacties

 1. Hoi Ton, alles goed met je ?
  We hebben net een bezoek gebracht aan het prachtige chateau De Plassac. We hebben daar kennis gemaakt met Henri de Dampierre. Een ontzettend aardige persoon die je ook in Engels een leuke rondleiding geeft. Natuurlijk wat flesjes meegenomen. Aanrader om eens te bezoeken.

  • Hé Jurrit, leuk weer eens van je te horen!
   Ik wilde altijd al eens naar dit mooie chateau, maar het is er nog niet van gekomen. Ben ook benieuwd naar hun cognacs.
   Heb je overigens geen zin om weer eens naar een proeverij te komen? Alexander is naar de overkant verhuisd en heeft nu echt een mooie zaak!
   Groeten,
   Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>