Peyrot, bouilleur de Cru in Gondeville (grande champagne) (laatst bijgewerkt juli 2018)

Jean Baptiste Peyrot is in 1893 als wijnboer begonnen. In 1956 zijn Jean en Mathilde begonnen met destilleren om eau-de-vie aan handelaren te verkopen. Ze waren in bezit van 7 hectare land. Pas in 1970 besloten François en Gisele Peyrot om zelf cognac in flessen te gaan verkopen. Hun VSOP kwam in 1971 als eerste in de verkoop.
Tegenwoordig werken hun kinderen, Patrick, Stéphane en Nathalie ook mee in het bedrijf. Ze hebben nu 25 hectare, voor 90% aangeplant met ugni blanc en 10% colombard.

Gamma (grande champagne): Sélection, VSOP, Napoléon, XO, Héritage.

Onlangs kwam ik een Volare Grande Champagne Philip V tegen die ook door Peyrot is gemaakt, bestemd voor de Aziatische markt. 

http://www.cognac-peyrot.com/
Adres: Rue du Paradis, Chemin de la Grande Champagne, B.P. 42, 16200 Jarnac (Marancheville). Telefoon: 0545 811670. (Bezoekers zijn welkom). 


Reacties

Peyrot — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>