Jenssen, cognacproducent in Bonneuil (grande champagne), nu eigendom van Tesseron.

Le Maine Pertubaud in Bonneuil

In 1990 besluiten de eigenaren van het landgoed Le maine Pertubaud tot verkoop over te gaan en koopt Per Egil Jenssen, Noors van origine maar al lang in Cognac woonachtig, het over inclusief de voorraden. Op Le Maine Pertubaud werd al sinds het einde van de 18e eeuw cognac geproduceerd en het heeft 25 hectare wijngaard, beplant met ugni blanc en folle blanche. Per Egil Jenssen restaureert de productiefaciliteiten en richt zich op het luxere segment. Hij creëert het nieuwe merk Jenssen.

In 2005 verkoopt Per Egil Jenssen zijn bedrijf aan het Russische MMVZ met Andrei Borodin als directeur (zeer rijke bankdirecteur, verdacht van fraude en oplichting). In enkele jaren tijd liepen de verkopen enorm terug, er werd geen winst meer gemaakt en uiteindelijk was het huis niet meer dan een leeg omhulsel. In 2011 wordt een internationaal opsporingsbericht van Interpol uitgevaardigd.

In 2012 koopt Alfred Tesseron het kwakkelende bedrijf over. Alfred Tesseron heeft zijn eigen cognacmerk Tesseron en is daarnaast eigenaar van het Bordeaux domein Pontet-Canet, een vijfde Cru Bordeaux. Zijn bedoeling is om cognac Jenssen te blijven maken op Le Maine Pertubaud, maar de website Jenssen is niet meer actief en er is tot heden weinig nieuws door Tesseron naar buiten gebracht. Jenssen cognac is echter wel volop te koop.

Gamma (grande champagne): Carte Blanche XO, XO, Hors d’Age, Epiphanie Hors d’Age, Arcana

Geen eigen website. Voor informatie: bel naar Tesseron.
Adres: Le Maine Pertubaud, 16120 Bonneuil. (Geen informatie over bezoekmogelijkheden.)


Reacties

Jenssen — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>