Gaston de Lagrange, merk van Martini & Rossi, gemaakt bij Otard

[Niet te verwarren met Chateau de la Grange, bedrijfsnaam van Bouron in St.-Jean-d’Angély, of met La Grange en Lagrange, verdwenen merken van Rouyer Guillet. Ook is er nog een Moulin de Lagrange geweest van Christian Thomas in Lorignac (eigenaar van Beaulon)].

Bedrijf dat rond 1961 door Martini & Rossi werd geïntroduceerd en was gevestigd op de Rue de la Pierre Levée in Chateaubernard. Later werd het bedrijf ondergebracht in het Chateau de Cognac, bij Otard. Baron Otard heet eigenlijk voluit Jean Baptiste Otard de Lagrange.
[Het moet gezegd worden dat dit wel een heel erg bijzondere toevalligheid is: Martini introduceert Gaston de Lagrange, mogelijk in samenwerking met Bache-Gabrielsen (volgens Paczensky) die in 1905 Dupuy heeft gekocht. En Martini neemt Otard in 1991 over, dertig jaar later, en brengt Gaston de Lagrange onder bij Otard (Otard de Lagrange dus eigenlijk). En Otard is in 1975 opgericht door Otard en twee broers Dupuy!!]

Het bedrijf bezit volgens Conal Gregory (1997) geen eigen wijngaarden, maar Nicolas Faith vermeldt nog in 1987 (gids voor cognac en andere wijndistillaten) dat ze 15 ha bezitten in de borderies en bij Paczensky (1988) lezen we dat ze 65 ha wijnbouwgebied hebben, 13 in de Borderies en verder Fins bois en ook nog 75 are Grande champagne die achter de hand wordt gehouden. Een en ander zal na de reorganisatie (onderbrengen bij Otard) gewijzigd zijn.

Het zijn meestal blends van grande champagne, petite champagne, borderies en fins bois. De kwaliteiten VS, VSOP en XO worden verkocht. Soms kan je ook nog een Napoléon tegenkomen, een Fine Champagne XO of een Grande Fine Champagne XO en ook een XO Rouge of XO Black (grande champagne).

De firma Gaston de Lagrange is tevens in bezit van de merken:

  • Barriasson
  • Floquet
  • Comte de Lagrange
  • O’Tard de Lagrange

Gaston de Lagrange wordt momenteel niet meer geproduceerd.

Geen eigen website.

Website van Otard: http://www.baronotard.com/lda/
Adres: Château de Cognac, 16100 Cognac. Telefoon: 0545 36 8888. (bezoek: alle dagen open behalve 1 mei. Betaalde rondleidingen).


Reacties

Gaston de Lagrange — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>