La Fine Goule, bouilleur de Cru te Arthenac (petite champagne)

Dit bedrijf was oorspronkelijk eigendom van twee families die enkele decennia geleden zijn gaan samenwerken, namelijk de families Larquier en Magnand. Tegenwoordig is alleen de familie Larquier er nog. Ze bezitten 42 hectare in de petite champagne.
Deze familie is al sinds 1837 vigneron, maar de vraag is of er een opvolger komt. Larquier denkt over drie jaar te gaan stoppen. Mogelijk zal hij zijn wijngaarden dan gaan verkopen.

Gamma (petite champagnes): Réserve, VSOP, Napoléon, XO, Très Vieux.

(Update 2019: La Fine Goule is gestopt).

Er zijn twee actieve websites:
http://www.lafinegoule-17.com/ (werkt niet meer?)
http://www.lafinegoule17-cognac.fr/ (werkt niet meer; ‘suspendu’)
Adres: Lieu dit Pimbert, 17520 Arthenac Telefoon: 0546 491014. (Bezoek welkom. In de zomer alle dagen open van 9-12 en 14.30-18.30. De rest van het jaar alleen dinsdag en donderdag open van 9-12 en 14.30-18.30 en zaterdagochtend.)


Reacties

La Fine Goule — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>