Berry Bro’s & Rudd, wijn en sterkedrankenfirma in London

Dit oude en gerespecteerde bedrijf is in 1698 opgericht als een kruideniersbedrijf door de weduwe Bourne, van wie verder weinig bekend is. Haar dochter Elizabeth trouwde met William Pickering. In 1754 werd John Clark binnengehaald in het bedrijf. De eerste Berry is een kleinzoon van deze John Clark.

Oorspronkelijk was koffie één van de belangrijkste producten van het bedrijf en is dat tot laat in de 19e eeuw gebleven. Vandaar het embleem van de koffiemolen dat nu nog steeds aan de gevel hangt. De winkel werd ook wel “The sign of the coffe mill” genoemd. Maar al vanaf het begin van de 19e eeuw kwam het focus geleidelijk aan steeds meer op wijn te liggen.

Napoléon III was een vriend van George Berry en toen hij in ballingschap in London verbleef werd no. 3 op St. James’s street door Napoléon gebruikt voor bijeenkomsten.

Na de Eerste Wereldoorlog, 1920, voegt Hugh Rudd zich bij de Berry’s. Hij beschikt over een enorme hoeveelheid wijnkennis. Als in de 40-er jaren Berry Brothers een limited company wordt, wordt de naam Rudd toegevoegd aan de bedrijfsnaam

De twintiger jaren zijn enorm belangrijk geweest. Vanwege de drooglegging in Amerika ontstond er een grote vraag die via smokkelroutes Amerika binnen werd gebracht. In 1923 is ook het bekende whiskymerk Cutty Sark Scotch Whisky door Berry Brothers op de markt gebracht, een merk dat ook nu nog succesvol is.

Inmiddels heeft Berry Bros & Rudd filialen in Basingstoke, Hong Kong, Singapore, Japan en Dublin.

Berry Bros & Ruth brengt ook cognac onder eigen naam op de markt die ze ook zelf bottelen.

Gamma:

(grande champagne): Berry’s XO Cognac (producent wordt niet vermeld, waarschijnlijk Frapin).
(grande champagne en fins bois): Berry Bros & Rudd Own Cognac Of Suprior Quality, Tiffon.

Verder verkopen ze vele merken van grote huizen, niet van bouilleurs.

http://www.bbr.com 
Adres: 3 St. James’s Str, London. Telefoon: 0800 280 2440 of 0044 20 7022 8973. (Normale winkeltijden.)