Les Antiquaires du Cognac, van Pinard, distillateur en handelaar in Jarnac

Al aan het begin van de 20e eeuw was Maurice Pinard actief als distillateur. In 1907 won hij een prijs in Bordeaux voor zijn uitmuntende kwaliteit. Zijn zoon René is langzaamaan meer professioneler gaan distilleren en in 1950 hadden ze al vijf alambics. Dit werd door kleinzoon Maurice uitgebreid tot 10 in 1980 en 14 in 1989.

In 1986 is samen met enkele vrienden ‘Les Antiquaires du Cognac’ opgericht, officieel geregistreerd in 1998. Ze maken meer dan 40 jaar oude single Cru cognacs. De distilleerderij staat in Lartige, nabij Jarnac, waar de familie Pinard ook zalen verhuurt en waar ook gegeten kan worden.
Het bedrijf staat ook bekend onder de naam Distillerie Pinard Frères.
Een neef van Maurice Pinard, David Meil, is tegenwoordig directeur en Eric Pinard staat aan het hoofd van het productieproces.

De Pinard’s distilleren voornamelijk voor andere huizen, maar ze kopen ook oude cognacs in bij wijnboeren voor zichzelf. Ze verkopen deze als single estate cognacs en soms als vintages. Daarnaast maken ze ook enkele blends. Stuk voor stuk zijn het kwaliteitscognacs.

Range: Grande champagne 1936, Grande Champagne 1968, Petite Champagne 1942, Borderies 1952, Fins Bois, Bons Bois.
VSOP (blend 10 jaar), XO (blend 20 jaar), Chai Houlette (fins bois 28 jaar).

http://www.distillerie-pinard.com/
Adres: Lartige, 16200 Jarnac. Telefoon: 0545 365578. (geen informatie over bezoekmogelijkheden)


Reacties

Antiquaires du cognac — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>