Albert Robin

Albert Robin is in 1860 opgericht. Er is niet heel veel informatie meer beschikbaar over dit bedrijf. Je kunt nog wel enkele posters van Albert Robin op het internet tegenkomen. Eén daarvan is relatief bekend. Deze werd ontworpen door de vroeg 20ste eeuwse kunstenaar Leonetto Capiello die beroemd is geworden met zijn poster-ontwerpen.

Rond de eeuwwisseling hield Albert Robin kantoor in Cognac aan de Boulevard de javrezac. Wat er daarna is gebeurd is nogal mistig. Prunier zou het bedrijf hebben overgenomen en inderdaad is er gedurende een behoorlijke periode Albert Robin cognac door Prunier geproduceerd.
Maar uit andere informatie leren we dat Albert Robin in 1957 opnieuw leven in is geblazen door Bruno Charrier. Hij bezit het liefelijke kasteel Chateau de la Morinerie in Ecurat, vlak bij Saintes. Volgens de nog steeds bestaande website van Albert Robin – maar die helaas niet meer onderhouden wordt – bezit de Charrier familie ook de merken Jacquet. Robertin en Lancier.

   

 


Reacties

Robin, Albert — 4 reacties

  1. Een Albert Robin fles wordt nog met enige regelmaat aangeboden op veilingen, maar echte verzamelaars van dit merk lijken er niet te zijn. Dit betreft een VSOP (als ik het goed lees) uit de 1960s. Die gaan meestal voor onder de €100 euro. De geschenkverpakking met 2 glazen zie je haast nooit, deze voegt wat waarde toe. Ik verwacht rond de €120. Maar veel hangt af van waar je hem aanbiedt en hoeveel mensen op dat moment bereid zijn er op te bieden. Het probleem met deze dozen is, dat ze vaak liggend worden bewaard, wat de kwaliteit van de cognac niet ten goede komt. Cognac moet rechtop staand worden bewaard omdat de 40° alcohol anders de kurk aantast.
    Als je hem wilt verkopen, zou ik Catawiki aanraden.
    Succes,
    Ton

  2. Beste,

    Mijn vader heeft in 1971 een fles Albert Robin VSOP cadeau gekregen in een geschenkdoos met twee glazen. Zie foto. Iemand een idee wat de waarde is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>