Distillerie de la Tour, distilleerderij van familie Naud te Pons

Distillerie de la Tour is opgericht door Jean-Michel Naud die getrouwd is met de dochter van Robert Perrier. Deze dochter erfde de distillerie Perrier de Pinthiers in Pons, plus 12 hectare wijngaard in de bons bois. Jean-Michel bouwde in 1989 een nieuwe distilleerderij, vlakbij de oude en het cognacmerk Perrier is verdwenen. Grosperrin heeft de oude voorraden van Perrier overgenomen.
In de negentiger jaren is Naud gaan diversificeren: productie van alcohol, druivensap en later andere dranken zoals wodka.
Distillerie de la Tour distilleert voor vele bouilleurs en cognachuizen, onder andere voor Larsen.

Inmiddels hebben ze vier ‘plants’: in Pons, Jonzac, Angeac-Champagne en in Le Chail (het industrieterrein ten noorden van Pons).
Niet lang geleden heeft hij een tweede bedrijf opgericht: Maison des 3 Ponts. Dit bedrijf richt zich op het maken van wijn onder het label Lepontis.
Er wordt met zeer veel partners samengewerkt.

Naast de vele cognac die wordt gemaakt voor derden, maken ze zelf cognac onder de namen (Distillerie) de la Tour en Sires de la Tour. Ook het merk Alain Delon werd door hen gemaakt.

(update april 2019: sinds enige tijd maken ze ook het merk Naud; hiervoor is de oude distilleerderij van Pinthiers – niet ver van hun andere grote distilleerderij – nieuw leven ingeblazen)

Gamma (Distillerie de la Tour): VS, VSOP, XO.
Gamma (Les Sires de la Tour): VS, VSOP, XO.
Gamma Naud: V, VSOP, XO, Extra

 

http://www.distillerie-de-la-tour.com/ 
http://famille-naud.com/
Adres: 4 rue des Distilleries, 17800 Pons. Telefoon: 0546 913144. (Geen informatie bekend over bezoekmogelijkheden.)