Saunier, bouilleur de Cru in Ségonzac (grande champagne)

Familiebedrijf dat zich al in 1775 in Segonzac vestigde. Jean-Claude Saunier is de huidige eigenaar. Bernard Saunier zit ook in het bedrijf. Isabelle Reynaud is mede-eigenaar.
Ze bezitten zo’n 29 hectare wijngaard en distilleren zelf. Een groot deel wordt aan de grote huizen verkocht (Martell, Hennessy, Bache-Gabrielsen).

Gamma (grande champagne): XO, Hors d’Age 1971.

Geen website.
Adres: Bouchet, 16130 Segonzac. Telefoon: 0545 834008. (Bezoek is mogelijk op afspraak.)


Reacties

Saunier — 2 reacties

  1. Beste,
    voor mij is dit een van de allerbeste cognacs, hors d’age (nu 1972) is een brut du fut, de reden hiervoor na 43 jaar al op 41° gekomen is, dat mr Saunier z’n cognac voor een lange tijd in kelders (ondergronds) laat rijpen en dat z’n cognacs zo ook een zeer zeldzame zachtheid verkrijgen. Verder een 25-tal ha wijngaard ugni blanc,alembiek van 25 hl en verder verkoopt hij het overgrote deel aan grote huizen, maar botteld een klein gedeelte voor de particuliere verkoop. Zelf drink ik er enkele flesjes zelf van per jaar, absoluut de top!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>