Domaine de la Vennerie, bouilleur de Cru in Réparsac (fins bois)
Het Domaine de la Vennerie is uit de 18e eeuw en gebouwd op de resten van Chateau de la Vennerie, dat toebehoorde aan de leenheer Charles Rosali de Rohan Chabot. Het is nu de derde generatie die de onderneming verder ontwikkelt. In 2003 is Arnaud Bidier bij zijn vader Jean-Marie in het bedrijf gaan werken dat toen nog 22 hectare bezat. Momenteel is dat uitgebreid tot 40 hectare, beplant met ugni blanc, en de gehele productie wordt in eigen beheer gedestilleerd. Het merendeel gaat naar de grote cognachuizen zoals Hennessy en Martell. Zelf houden ze voldoende voor ongeveer 1000 flessen cognac en 8000 flessen pineau.
Naast de wijnbouw hebben ze een twintigtal melkkoeien en een bed and breakfast.
Range: alleen een VS, fins bois.
(Update juni 2020: op hun website wordt de cognac inmiddels niet meer genoemd)
Reacties
Domaine de la Vennerie — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>